Gradina Botanica
Gradina Botanica Universitara Craiova Repere Istorico-Geografice
Statut
Activitate
Structura si Organizare
Locatie
Contact
Gradina Botanica » Despre Gradina Botanica » Repere istorico-geografice


Repere istorico-geografice, Gradina Botanica Craiova

Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952 din initiativa si sub indrumarea prof. univ. Al. Buia (1911-1964).

Prin decizia din 29 august 1952, terenul fostului parc ,,7 Noiembrie-Fantana Jianu” a fost repartizat Institutului Agronomic din Craiova pentru amplasarea Gradinii Botanice.

Scopul infiintarii a fost acela de a contribui, ca baza materiala, la instruirea studentilor de la facultatile de profil (agronomie si horticultura) din cadrul nou infiintatului Institut Agronomic din Craiova (1948), de largire a bazei de cercetare stiintifica a cadrelor didactice, dar si ca localizare a unui punct unde vizitatorii au posibilitatea de a cunoaste marea variabilitate a lumii vegetale.

In data de 13.03.2002, Colegiul Senatului Universitatii din Craiova, in semn de apreciere postuma a prof. univ. Al. Buia, a avizat hotararea de a atribui Gradinii Botanice numele "Al. Buia", lucru care s-a infaptuit in ziua de 7 iunie 2002, cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de la punerea pietrei de temelie a acesteia.

Gradina Botanica este amplasata in partea de sud-vest a orasului Craiova, intre strazile Constantin Lecca (Comuna din Paris) - Obedeanu – Poporului – Renasterii – Calea Severinului (N. Titulescu) – Iancu Jianu, la o altitudine de cca 99 m.s.m., latitudine N 44019’24,3” si longitudine E 23047’17,9”.

Gradina Botanica din Craiova, Romania

© 2008-2009 GRADINA BOTANICA din CRAIOVA   ::    Contact

1web.ro, gazduire si programare pagini web "free service"