Gradina Botanica
Gradina Botanica Universitara Craiova Subsectorul Fitogeografia Olteniei
Provincia floristica Banatul
Provincia Moldova
Provincia floristica Transilvania si Dobrogea


Provincia Moldova

Provincia Moldova a fost amplasata in cadrul Gradinii Botanice inspre est de Provincia Dobrogea, pe cca 600 m2. Tinand seama de geomorfologia Moldovei in Podisul Moldovei cu dealuri piemontane (ce depasesc uneori 500 m inaltime) s-a inceput amenajarea cu plante lemnoase caracteristice acestei regiuni:

  • arbori: Quercus cerris (Cerul), Q. frainetto (Garnita), Q. pubescens (Tufanul, Stejarul pufos) Tilia tomentosa (Teiul argintiu) s.a., iar pe terenuri mai umede Quercus robur (Stejarul pedunculat), Acer tataricum (Gladisul).
  • arbusti: specii de Crataegus (Paducel), Cornus mas (Cornul) si C. sanguinea (Sangerul). Treptat, prin crearea unui fitomediu caracteristic se vor planta si tufe de plante erbacee dicotiledonate si monocotiledonate. Se va incerca si aclimatizarea unor specii caracteristice Moldovei cum ar fi: Primula leucophylla, Cephalaria uralensis. Scorzonera purpurea, Salvia natans, Lathyrus versicolor s.a.
A fost repartizata si o suprafata de 30 m2 pe care sa se amplaseze un punct psamofil cu plante de nisipuri de la rezervatia Hanu-Conachi-Galati.

Gradina Botanica din Craiova, Romania

© 2008-2009 GRADINA BOTANICA din CRAIOVA   ::    Contact

1web.ro, gazduire si programare pagini web "free service"