Gradina Botanica
Gradina Botanica Universitara Craiova Gradina Botanica » Sectoare » Sectorul Ornamental

Sectorul Ornamental

Sectorul Ornamental se intinde de la intrarea principala in Gradina botanica, in lungul celor doua alei ale Gradinii, cuprinzand si parterul din spatele serelor, pana la intersectarea cu sectorul Sistematica plantelor, pe o suprafata de 0,2 ha, se intinde Sectorul Ornamental.

Sectorul Ornamental, pe langa asigurarea pe tot parcursul sezonului de vegetatie a unei colectii bogate si variate de plante de decor, ofera posibilitatea instruirii studentilor in toate etapele de cultura a plantelor decorative: producerea de rasaduri, plantarea acestora, intretinerea etc.

Detine cu preponderenta specii ornamentale anuale, bienale si perene din numeroase familii botanice, care incita prin bogatia de flori ale caror forme si culori se schimba dupa sezon, de primavara timpuriu pana toamna la sosirea brumelor. Majoritatea sunt specii foarte putin pretentioase la sol si clima, preferand plantarea pe terenuri expuse la soare sau cel mult semiumbra. Inmultirea acestora se face prin seminte cat si vegetativ, prin butasi sau rizomi.

La inceputul primaverii sunt de remarcat specii ca: Hyacinthus orientalis, Viola odorata, Tulipa gesneriana, Narcissus poeticus, N. x incomparabilis, N. pseudonarcissus, Fritillaria imperialis etc.

La inceputul lunii mai in plina inflorire se afla: Viola x wittrockiana, Myosotis sylvatica, Begonia semperflorens, Senecio bicolor, Lobularia maritima, Cheiranthus cheiri, Mathiola incana, Paeonia peregrina, Consolida ajacis Tropaeolum majus etc.

Pe la jumatatea lunii mai decorul de primavara se schimba fiind inlocuit cu plante pregatite cu mult timp inainte in sera inmultitor si rasadnite.

Pe langa colectiile de plante erbacee specifice, sectorul cuprinde si grupe de plante lemnoase, aici putand fi intalnite exemplare apartinand familiilor: Hippocastanaceae, Cupressaceae, Hydrangeaceae, Rosaceae, Oleaceae, Caprifoliaceae. Ele vin sa completeze tabloul plantelor ornamentale din sector, fiind impunatoare atat prin portul lor cat si prin bogatia de frunze si flori prezente pe tot parcursul anului.

Gradina Botanica din Craiova, Romania

© 2008-2009 GRADINA BOTANICA din CRAIOVA   ::    Contact

1web.ro, gazduire si programare pagini web "free service"